Belanstelling voor fotografie groeit nog steeds. Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon bij zich, en er worden miljarden foto’s op internet geplaatst. Is het dan niet interessant om je verder te verdiepen in de mogelijkheden die fotografie biedt?

Begin juni werd het IJFFF fotografie en film festival gehouden, met ruime aandacht voor lokale fotografen en filmmakers. Ook de kunstenaars, waar veel IJburgse straten naar vernoemd zijn, kwamen aan bod. Een feest voor het oog! Al snel ontstond een samenwerking tussen IJLife en de organisatoren van het IJFFF.

Een groep van ca. 20 deelnemers heeft op 2 juni een workshop fotografie gevolgd, waar “beter kijken”, “schatten zoeken” en basis camera techniek werden behandeld. Daarna gingen alle fotografen de straat op voor een fotoshoot. De resultaten van deze workshop worden samengebracht in een expositie op zaterdag 30 juni aanstaande.

 

18:00   Inloop

18:30   Opening en welkom door de organisatoren

18:45-20:30     Vervolg tentoonstelling

20:30   Slotwoord

21:00   Sluiting

 

Locatie: Het Blauwe Huis, Willy Mullenskade 13 (IJburg/Zeeburg)

Het Blauwe Huis word omgeven door flatgebouwen, dus het laatste stukje moet je lopen.

Parkeren kun je in de buurt (hoop ik). Let goed op de plaatsen waar een parkeerverbod geldt, of NP op de keien staat!! Tot 1900 is het betaald parkeren, daarna gratis.

 

 

Workshops:

Zat. 2 juni, 11-15 uur
op het IJBURG FOTO + FILM FESTIVAL
Locatie: Diemerparklaan 71
Prijs: €20

U kunt kiezen uit een van de drie workshops:

Op zoek naar schatten..

Workshop leider: Ruben Timman (www.nowords.nl)

voor alle nivo’s

De aarde draait, alles is in beweging, een voortdurend proces; de seizoenen, onze natuur, het licht, kleuren en wij, de mens…  Ook gefascineerd van de wereld om ons heen, ver weg en dichtbij?  Dan is deze workshop iets voor jou!

We gaan op zoek naar beweging, waarbij alles mag, het gaat om jou unieke kijk op de wereld.  Laat je inspireren door andere kunstenaars, lichtzoekers en schatgravers en ontdek dat er meer is dan je zou denken.  Hierna trekken we met onze camera, telefoon of welk apparaat dan ook, als het maar licht vangt, de wijken in.  Met als eindresultaat een schat aan beelden, juweeltjes die de wereld gaan veroveren, gaan schitteren.  Want het is jou verrassende blik op dit kleine stukje aarde, op dit schateiland IJburg genaamd…

Ruben Timman (1963) is getrouwd met Vera en vader van drie zoons. Na een jaar als verpleegkundige in een Cambodjaans vluchtelingenkamp, besloot hij de kunstacademie te volgen, die hij cum laude afrondde. Hierna reisde hij als fotograaf de halve wereld over om leed en onrecht in beeld te brengen. Momenteel werkt hij aan persoonlijke projecten, documentaire fotografie, (reis)reportages en portretten. lees meer op: http://nowords.nl/#/about/

“Kruip in de huid van Sem Presser, Eva Besnyo en Ben van Meerendonk.”

Workshopleider: Linda Bais (www.lindabais.nl), autonoom fotograaf en docent fotografie bij Fotolokatie Utrecht.

voor gevorderden

Op de locatie van het festivalhart aan de Diemerparklaan is een doorlopende diapresentatie te zien van deze 3 fotografen . Zij vormen in deze workshop aanleiding en dienen als inspiratiebronnen om de straten en mensen van Ijburg te verbeelden. Na een inleidend verhaal over de verschillende stijlen en aanpak van de fotografen wordt er buiten gefotografeerd. Het naderhand toelichten en bespreken van je foto’s vormt een belangrijk onderdeel van de workshop.

“Zet je camera in beweging”

Workshopleider: Eric Zuidweg

basiskennis fotografie

Wanneer wordt een foto meer dan een kiekje? Een vraag met vele antwoorden. De essentie is dat je een bedoeling hebt met je foto, en weet hoe je die vorm wil en kan geven. Dat heeft een artistieke en een technische kant. Sommige mensen voelen aan hoe het allemaal werkt; anderen willen wat meer van de achtergronden en techniek weten. Wat is er nodig om met mijn camera in beweging te komen, en de fotos te maken die ik voor me zie? Voor die mensen is deze workshop interesssant. We bespreken de basisprincipes van de fotografie, en hoe jij vorm kunt geven aan het thema “IJburg in beweging. Dit doen we door na de inleiding in groepjes de straat op te gaan onder begeleiding van een aantal ervaren hobby fotografen.

Eric Zuidweg is een ICT specialist, die naast zijn werk bezig is met zijn passie voor fotografie. Hij is 2e jaars student aan de deeltijdopleiding van de Fotoacademie (Fotogram). Hij legt zich toe op architectuur-, landschap- en straatfotografie.

Leave a Comment